Рокади в благоевградски дружества

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Съветниците в Благоевград гласуват за нови шефове на общински дружества.

На сесия в петък утвърждават ръководител на фестивалната "Арт стейдж енд фест". На мястото на досегашната шефка Яна Гюрова ще бъде назначен Иван Иванов. Той е финансист и от доверените служители на кмета Илко Стоянов. Гюрова излиза в дълъг отпуск по майчинство, съобщиа от Общината.

В ОбС решават и за създаването на нов общинско предприятие. Кметският екип е измислилимето и също така кой да е управител. За шеф на "Благоевград Грин Транс" е предложен Мирослав Кюпов. Той ще ръководи дейността на 6 електрически автобуса, които ще се закупят с парите от проваления проект за подлез в квартал "Грамада", мечтан от ората там повече от 50 години. Бившият кмет Атанас Камбитов дори направи първа копка, но следващите не успяха да го реализират и обезопасят железопътния прелез в района.

По време на заседанието съветниците в Благоевград ще дебатират и изменение на базисни наемни цени на обекти. Трябва да се одобри изменение на финансирането на част от обектите в инвестиционната програма, като ще се добавят и нови.

Местните парламентаристи трябва да разрешат и кандидатстване по програма за „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, а също така и за отпускане на средства за инвитро процедури на бездетни двойки.

За релакс на предстоящата сесия е приемане на решение за изваждане на паметник на братята възрожденци Димитър и Константин Миладинови от Историческия музей и поставяне в градска среда. Предложението е да бъде позициониран около зала "Яворов" на площада около сградата на  Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано