Рокади в благоевградския парламент

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Шефът на ОбС-Благоевград Радослав Тасков свика заседание, в рамките на което ще се дебатират и гласуват 48 решения. Те бяха одобрени от Председателския съвет днес и ще се разгледат на 27 август при засирлени мерки за безопасност.

Предстои поредна рокада в благоевградския парламент. Място освобождава съветничката Гергана Муртова от листата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО). Тя е депозирала оставка и ОИК-Благоевград прекрати предсрочно пълномощията й. Муртова преминава на висок пост в администрацията на кмета Илко Стоянов.

В ОбС влиза банкерът Захарин Хаджийски - шеф на Общинска банка. Той ще положи клетва за служба в името на избирателите от Благоевград.

Ще се разгледа и предложение за увеличаване на местните данъци, такси и цени на услугите. Те са внесени от градоначалника и екипа му.

Частична актуализация на бюджета и инвестиционната програма на община Благоевград иска още Илко Стоянов. За да се осигурят средства за изплащане на еднократните помощи за раждане на дете, ще се изразходват парите, предиведини за изграждане на клетка за лъвовете в зоопарка на Благоевград.

Над 500 са подадените до момента заявления за изплащане на финансова подкрепа за новородено. Близо 208 000 лева да се пренасочат за финансовото стимулиране на родители, вместо клетка в зоопарка, предлага Стоянов.

Останалите решения са за издаване на разрешения за застрояване на терени в града и селата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано