Росица Димитрова е против заборчаването на Благоевград с 18 милиона лева

Сподели във Facebook

Благоевградският лидер на ГЕРБ Росица Димитрова коментира извънредно безпрецедентната и скандална сесия на ОбС. Тя оспори решението на 24 от съветниците, които гласуваха заем от 18 милиона лева за парк "Бачиново" и плажа в Благоевград.

"Категорично се обявявам против решението тегленето на заема. Това е пореден опит за прокарване на интереси, които са в противоречие с належащите нужди на града. Като гражданин на Благоевград аз милея за родното си място и твърдо подкрепям изграждането паркове, басейни и зелена градска среда, но тегленето на заем с подобни размери, който ще изплащаме с години, е недопустимо", заяви Димитрова, която е втора в листата за 48 Народно събрание.

"Няколко въпроса остават без отговор - Защо това се случва на извънредна сесия, защо обществото не беше уведомено предварително, защо толкова важно решение се вкарва в последния възможен момент за гласуване като извънредна точка. Параметрите на заема са: Общината трябва да изплаща тези пари в следващите 240 месеца или 20 години, парите ще бъдат погасявани с бюджетни средства, залог за заема са всички настоящи и бъдещи приходи на община Благоевград", коментира кандидат-депутатът.

"Това на практика означава, че се изчерпват възможностите за бъдещи проекти, заеми и участия в програми с европейско финансиране, поради достигане на тавана от кредитен лимит. Искам да подчертая, че обновяването и реконструкцията на парк "Бачиново" е възможно да се случи със средства, които не са обвързани с бюджетните. Много по-належащите проблеми на община Благоевград са свързани с безработицата, високата инфлация и инфраструктурата на града. В този смисъл напълно подкрепям позицията на общинските съветници от ГЕРБ и за пореден път се обявявам категорично против това решение", категорична е Росица Димитрова.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано