Росица Димитрова пожела успешна година на ученици, учители и родители

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

"Образованието е стратегически и национален приоритет. Успешна нова учебна година на всички ученици, учители и родители. Нека не забравяме, че да се учим и да бъдем жадни за знание, е в основата на човешкото развитие", заяви Росица Димитрова, която е втора в листата на ГЕРБ за Благоевградски избирателен район.

"Aнгажираме се да повишим разходите за образование до 5 процента от БВП. Извършените до 2020 година ключови реформи и инвестиции във всички сегменти на системата на предучилищното, училищното и висшето образование, трябва да се надградят и да станат устойчиви, за да ползваме резултатите от тях като общество", коментира партийният ръководител и кандидат за 48 НС Росица Димитрова.

Тя подчерта, че е важжен човешкият фактор - учителите и останалите ангажирани в системата.

"Ще поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 процента от средните за страната и ежегодно ще ги увеличавамеда увеличаваме учителските заплати с темп изпреварващ увеличението на средната заплата за страната. Ще провеждаме политика за изпреварващ ръст на основните заплати на преподавателите в системата на висшето образование и да повишим средната заплата в сектора на ниво от над 150 на сто от средната за страната. Ще увеличим средните възнаграждения на непедагогическия персонал в детските градини училищата и на непреподавателския персонал във висшите училища до минимум средната заплата за страната", посочи Димитрова.

Димитрова обяви публично и акцент от срещата си избиратели в благоевградския квартал "Еленово". Те съответно се надяват да бъдат повишени доходите им, да плащат по-малко за горива, храни и услуги.

"Благодаря за ползотворната среща и създадената организация на Красимир Андонов. Безработицата в града, проблемът с бездомните кучета, асфалтирането на ул. “Люлин”, и реновирането на детската площадка до блок 29 в кв. “Ален мак”, община Благоевград бяха едни от темите, които обсъждахме с хората. Поех ангажимент да отнеса част от въпросите към местната власт, а ако бъда избрана за народен представител да работя за привличане на инвеститори в общината с цел осигуряване на повече работни места.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано