Румънката Елена моли магистратите в Благоевград за свобода

Сподели във Facebook

Окръжен съд-Благоевград разглежда в закрито заседание искането на прокуратурата за постоянен арест на румънката Елена Удреа - бивш министър на туризма. 48-годишната Елена е поискала в залата да не се допускат репортери, както български, така и румънски. Съдът, в лицето на магистрата Маргарита Коцева, реши да я задържи под стража, до предаването й на властите в Букурещ, издали европейската заповед за арест и екстрадиция.

Както вече информирахме, вчера делото бе отложено заради липса на преводач. Днес е изпратен от столицата. Защитник на опиталата се да избяга в Гърция бевша управничка е общинският съветник в Благоевград и съпартийка на Мая Манолова - Албина Анева.

Елена Удреа бе арестувана на ГКПП-Кулата преди две денонощия. Същият ден постановили окончателната й присъда за корупция - 6 години затвор. Тя вероятно е искала да се спаси чрез бягство. В района на граничния пункт била с млад мъж, който пътувал с нея в "Мерцедес".

Според доказателствата по делото в Румъния, тя е извършила поредица от действия, с цел получаване на имотна облага. В резултат на това от различни компании са дадени под формата на подкуп над 12 000 000 румънски леи и 1 100 000 евро.

Бившата министърка е майка на 4-годишно момиче. Тя е доверила на адвоката, че не е знаела за потвърдената присъда и тръгнала на отдих в съседна Гърция.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано