С 1,9 милиона лева правят пречиствателна станция

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Класираха фирма за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Започва първи етап от строителството.

Съоръженията за пречистване на водата ще са в петричкото село Първомай. Сумата е 1 892 652 лева по оперативна програма. Престои и подмяна на канализационната мрежа в едно от най-големите села в Петричко.

Пречиствателната станция ще бъде изградена в местността "Чалтията" над Първомай. Имотът е с площ 1688 квадратни метра. Отпадъчните води се предвижда да преминат през механично и биологично пречистване преди да бъдат заустени в река Струмешница. Избран е изпълнител след проведена обществена поръчка – фирма „ПроИнфра” ООД. Дружеството е с регистрация в София. Управляват го Валентин Недков и Иван Пенков.

Предстои на по-късен етап изграждане на канализационна мрежа по ул.“Гоце Делчев“ - участък от ул.“Цар Самуил“ до ул.“Хоризонт“ и по ул.“Георги Измирлиев“- участък от ул.“Пирин“ до ул.“Хоризонт“. Предвижда се полагане на полипропиленови тръби с диаметри 315 и 400. Дължина на предвидената за изграждане по проекта канализационна мрежа – 497 метра. Ще има още външен довеждащ колектор с дължина 338 метра, като той ще поеме отпадъчните води от вътрешната канализация. Предвижда се и дъждопреливник, който да поеме дъждовни води, също и външен водопровод до ПСОВ – дължина 561 метра.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано