С европейски пари ремонтират благоевградско училище

Сподели във Facebook

Обновяват благоевградско училище с пари по европейска програма. Срокът за проектиране е 45 дни, а строително-монтажните дейности са за 180 календарни дни. За усвояване на парите се състезават три фирми, които обичайно печелят обществени поръчки.

С ремонта на IV ОУ "Димчо Дебелянов" се очаква намаляване на потреблението на енергия и редуциране на енергийните разходи в резултат на повишаване на енергийната ефективност на сградата на училището, както и удължаване на нейния жизнен цикъл и подобряване на експлоатационните й характеристики. Обновяването на материално-техническата база ще доведе до цялостно подобряване на учебно-възпитателния процес, както и по-добра здравословна и естетическа среда, ще улесни въвеждането на нови методи на обучение, които да повишат и задържат интереса на децата и учениците и ще се отрази благоприятно на мотивацията им за усвояване на знания и придобиване на умения, смятат от Общината в Благоевград.

С оферти са „Бул Строй инвест“, „ВИП-2004“ и „А – Строй“. Те бяха отворени вчера от общинска комисия. Предстои документите да бъдат разгледани, като при липса на несъответствия, Община Благоевград ще премине към отваряне на ценовите оферти.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано