С пари за опасен прелез купуват електробуси, гласуват нови наемни такси

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Министърът в оставка Гроздан Караджов е дал съгласие да се пренасочат пари за закупуване на електричеки автобуси в Благоевград. При запитване в МРРБ е указано парите по проекта за изграждане на железопътен подлез в квартал "Грамада", очакван повече от 50 години, да се изпълзват за превозните средства, обяви на пресконференция председателят на ОбС Радослав Тасков.

На сесия утре съветниците ще гласуват промени в цените на общински терени. В идеален център наемите падат от 7 на 5 лева за квадратен метър площ около заведения и лавки. В широк център и кварталите наемът се увеличава от 1.8 лева на 2.80 лева за квадратен метър. В четвърта зона на Благоевград ще се заплаща 1.50 лева за квадратен метър, вместо досегашните 1.20 лева.

Въвежда се и нова такса за табаците в града. Наемът за открита площ става 15 лева, освен това ще има и заплащане от 15 лева за хладилни витрини.

Извън дневния ред са входирани две искания за изказвания на граждани. Първото от тях е във връзка с ремонта на баскетболната зала в Спортния интернат. „На Комисията по младежта и спорта присъстваха представители на различни спортни клубове, които изразиха опасения, че след ремонта, заявен от частна фирма, е обещано, че залата ще се ползва приоритетно само за баскетбол. Това ги притеснява, защото те няма да има къде да тренират. Разговаряно е с управителя на спортни имоти и според мен тези притеснения са неоснователни, защото ще се направи график", коментира Тасков.

Изказване ще има утре и на Натали Попова, която ще говори за програмата за управление на отпадъците и околната среда, и във връзка с предложение за промяна на статут на поземлен имот от публична общинска собственост в частна собственост. Става въпрос за искане на професор Васил Жечев да превърне терен около Спортния интернат в барче. 

Обко 42 са внесените за дебат и гласуване решения. Заседанието ще започне с полагане на клетва от нов общински съветник. Това е Николай Бачев, който заема мястото на Гергана Янчева от квотата на БСП, стана ясно по време на пресконференция на председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков.

В петък местните съветници ще решават дали да дадат зелена светлина за теглене на кредит от ръковоството на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД – Благоевград. Болницата има задължения за близо 5 милиона лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано