Санкционираха "Пирин"- Благоевград с 5500 лева

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Отборът на "Пирин"-Благоевград е наказан с глоба в размер на 5500 лева. Решението е на Дисциплинарната комисия в БФС за провинения на мача с "Левски" на стадион "Христо Ботев" миналата неделя. Персонална глоба е постановена на водещия футболист в клуба Светослав Дяков. Той е лишен от игра на два мача и е санкциониран с 200 лева.

За хвърляне на димки от феновете в Благоевград, отборът ще плати 1300 лева. За възпламенена бомбичка на стадиона, глобата е в размер на 2000 лева.

За хвърлени други предмети, имуществената санкция е 1000 лева. За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП, "орлетата" са глобени 1000 лева.

За аналогични провинения на срещата, гостувалите футболисти от "Левски" са санкционирани 5300 лева.

Припомняме, на злополучния мач, в който домакините загубиха с три гола, пострада фен на пиринци - Владимир Будников от Украйна, който учи в Югозападния университет в Благоевград. Той бе закаран в частната болница "Пулс", след като полицаи го мъкнаха в несвяст по стълбите от пейките на местната агитка. От видео, разпространено веднага след случилото се, ясно се вижда как главата на Владимир се удря в бетонните стъпала. Води се разследване от полицията, разпоредено от директора Георги Кандев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано