Санкционират партии за стари плакати

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Партийни централи са предупредени писмено за премахване на стари плакати от предишни кампании. Даден им е срок от една седмица за почистване на терените, които са общинска собственост.

В противен случяй ще бъдет санкционирани, съобщиха от Община-Дупница. Паричната глоба е в размер на 1000 лева. Има дори агитационни материали от местния вот миналата година.

„Ще искам от ръководствата на политическите партии, които ще правят предизборна кампания, да си заплатят актовете за несвалените плакати от предишните избори“, категоричен е кметът Първан Дангов. „Ако ли не, оттук нататък в хода на кампанията ще се следи за всеки един плакат, който е на нерегламентирано място. Аз ще имам такъв механизъм и при нарушения ще бъдат налагани глоби, които в края на кампанията ще бъдат много по-високи от 1000 лева. Всички знаят къде са регламентираните места, те са определени със заповед на кмета. За последната кампания се тапетира целият град, всеки ги лепеше където му скимне. Това обаче повече няма да се допуска", коментира градоначалникът на Дупница Първан Дангов.

Абсолютно е забранено плакати да се поставят на автобусни спирки, дървета, улични стълбове и контейнери за смет.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано