Село край Благоевград страда от домашни кучета

Сподели във Facebook

Заради нашествие на кучета и пострадали от тях хора, кмет на благоевградско село настоява за спешни мерки. Предлага да се ограничи бройката на кучетата, отглеждани в домакинствата.

Управникът на село Българчево Елена Сточева иска да се намали популацията и на котките. Стойчева, която е кмет на селото от дълги години, пресмята, че всяко домакинство не бива да отглежда не повече от две кучета. Недоволства от съселяни, които умишлено пускат кучетата извън дворовете си всяка нощ.

Жителите в селото са съгласни с предвижданите промени. Сигнал за проблема е подаден и до Агенцията по безопасност на храните, за да се провери дали са регистрирани и чипирани кучетата в домакинствата.

"Най-вече се притеснявам за децата, те сега са онлайн, но когато ходеха на училище те тръгват много рано за ученическия автобус. Тук не са проблем бездомните кучета – тук проблем са кучета на собственици, които вечер ги пускат безразборно да се разхождат, сутрин не ги прибират навреме и става глутница от кучета", заяви пред БНТ Елена Стойчева. Тя подчерта, че стопаните са предупреждавани с констативни протоколи, но не спазват изискванията по съответните закони. “Тези хора пренебрегват като институция кметството и правилата, които са създадени със закон”, коментира Елена Стойчева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. До Прокуротурата -
    Кметицата общинския съветник от БСП Станчев и още няколко дилъра пазаруват гласове за преференции на един зам.кмет! Сезирайте се
  2. Рико -
    Тая по принцип е много ограничена и тъпа женица не заради предложението по принцип си е такава

Избрано