Селски кметове се оплакаха от липса на пари, лоши пътища, вода и канализация

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кметовете на селата около Благоевград обсъдиха предстоящото финансиране от общинския бюджет. Дебатът бе проведен с председателя на ОбС Радослав Тасков, преди да се приеме финансова рамка за всяко едно кметство.

"Проблемите на кметствата са обсъждани на много и различни срещи, но за първи път се събираме, за да отправим въпросите си и да заявим твърда позиция, че когато се обсъжда капиталовата програма тя трябва да бъде дискутирана и с нас селските кметове“, категоричен бе Ангел Младенов, специалист "Координатор".

От името на кметовете Младенов, благодари на Тасков, както и на Исмет Узунов- председател на Комисия по развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство, които незабавно реагираха и се отзоваха на инициираната от него спешна среща, на която да се поставят ясни правила, конкретни въпроси, предложения, и независимо, че парите са малко трябва да се разпределят по най-правилния начин.

Селските управници разкриха редица проблеми, с които се налага да се справят с много трудности, като огромните разходи, липсата на канализация, пътища за ремонт. Вижда се тенденция, че хората си купуват имоти, но трябва да ги накараме да се задържат в селата, за да се развиваме, категорични са кметовете. „Законът ви е дал право и вие сте тези, които трябва да говорите със съветниците и да разяснявате въпросите, които възникват при входираните преписки. Целта е да се решават въпросите в правилната посока“, обясни им Тасков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Tttttt -
    Пенсионерски клуб

Избрано