Сезираха прокуратурата за изборно нарушение на селски кмет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Районната избирателна комисия подготвя сигнали до прокуратурата заради нарушения на изборния процес.

Жалба е постъпила срещу селски кмет, който цял ден се намесвал в изборна секция. Сигнал до РИК – Благоевград, е че кметът на село Брезница Иса Сакали постоянно е влизал в СИК № 34 и настоявал да бъде придружител на избиратели. Изложени са твърдения, че в същата изборна секция се гласува с хартиени бюлетини и кметът иска да ги попълва от името на придружаваните от него избиратели.

Кметът Сакали влизал в пререкания с членовете на СИК № 34 и в частност председателя Марияна Делииванова, като се опитва да се намесва в работата на комисията. От РИК са излезли с препоръка да се спазват правилата на Изборния кодекс и методическите указания на ЦИК по неговото прилагане, като не допуска тяхното нарушаване.

Има и жалба от щаба на „Продължаваме промяната“. Васил Добрев днес се скъса от писане на сигнали. Поредният е за село Брезница.

Той се оплакал, че в същата 34 секция се внасяли картонени чаши за кафе с изписано наименование на политическа партия. Приложен е и снимков материал.

В РИК са получили жалби и за нарушения в гоцеделчевското село Долно Дряново. Там пък отправяли заплахи към членове на секционна комисия. Сезирана е прокуратурата.

Както информирахме по-рано днес, РИК предупреди членоветена секции в Благоевград, Симитли, Долно Осеново.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано