Сезираха прокуратурата за злоупотреби в общински дружества

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Съветници са подали сигнали в прокуратурата за злоупотреби с власт на управляващи от ГЕРБ. Освен това служители в общински дружества са работили и на частно, източвали са пари за гориво. Представители на БСП са докладвали и проблеми с управлението на ВиК в Дупница.

"Измина повече от месец от встъпването в длъжност на новия кмет и екипа му. Ние, като общински съветници от БСП, изискахме справки от Общината относно проблемите и състоянието й. Мен ме е яд, че въпреки изконното право, което имаха бившият кмет и заместник-кмет да бъдат общински съветници, те някак си абдикираха. А можеше да работим заедно и да обсъждаме бъдещето на града както на сесии, така и на работни срещи. Но не става само с пресконференции. Ако бяха в местния парламент, щяхме лично да ги питаме всички тези неща. Състоянието, което завариха кметът Първан Дангов и неговият екип, никак не е добро. Един от проблемите, който е даден на прокуратурата, е свързан с предприятието за чистота и временна заетост. Там е липсвал всякакъв контрол. Констатирани са злоупотреби с гориво. Вместо да се зареждат служебните автомобили към предприятието с предоставените им служебни карти, са зареждани лични автомобили. То е видно от фактурите. Дори има гориво, което е заредено в град Бургас. Част от работниците, които са около 80 на брой общо, са засичани по време на работа да работят в частни обекти и най-вече на един от тях в с.Самораново, представляващ новострояща се къща. Това също е дадено на прокуратурата. Подали сме сигнал и за прокламирания преди изборите проект за уличното осветление на шестте големи села в община Дупница. Искам да обърна внимание и на спортната зала. Ние, като общински съветници, и най-вече като родители никога не сме били против развитието на спорта в Дупница. Тази зала е едно богатство за града и трябва да се постараем тя да е дом на всяко едно дете, което се занимава със спорт. Имали сме множество сигнали относно менажирането и поддържането на спортната зала. Надяваме се, че с новия управител тази зала ще бъде по-чиста и топла. Трябва да има един нов и облекчен график, за да може всеки да ползва залата както му е удобно и по предназначение“, заяви на пресконференция червеният съветник Ивайло Петров.

Станислав Павлов, който бе избран за лидер на групата на БСП в ОбС – Дупница, коментира огромните проблеми, свързани с водното дружество.

„От ГЕБР – Дупница нямат право да говорят за ВиК. Състоянието на дружеството е трагично след 12-годишното управление на тази партия. Има огромни задължения към „Басейнова дирекция“, „Напоителни системи“ и „Електрохолд“. Възможно е всяка една от тези институция всеки момент да наложи запори на сметките. Представете си, ако има голяма авария на довеждащ водопровод. Там дори няма елементарни скоби, няма и кой да отиде да отстранява авариите. Дълговете там са повече от 2,5 милиона лева и се чакат само пари от общината. Това не може да продължава безкрайно. До това доведе калпавото и некадърно управление. За съжаление от ГЕРБ – Дупница ни лъжат от 2017 година, че е възможно да се влезе в „Кюстендилска вода“. Ние сме част от тази асоциация, но все още не сме консолидирани. Така че за мен ВиК – Дупница оперира незаконно на територията на общината. Дотук ни доведоха със залъгалките и игричките, които си играят с всички нас и гражданите, че те могат да направят така, че да излезем от асоциацията. След като КЕВР не ни разписа бизнес плана и не ни дава разрешение да вдигнем цената, ВиК – Дупница с тази цена на водата не може да продължава да съществува. В крайна сметка гражданите на Дупница плащат сметката“, каза Станислав Павлов, цитиран от struma.bg. Колкото до сигналите за доставка на храни в яслите и детските градини, той коментира, че към момента договорът с фирмата изпълнител не може да се развали=

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано