Шампиони по футбол и плуване кандидат-студенти в НСА

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Талантливият футболист от Кресна Кирил Десподов става студент. Подал е документи в Националната спортна академия "Васил Левски". В същото висше училище ще е и шампионът по плуване от санданската школа Петър Мицин.

Десподов избра специалността "Футбол" към факултет „Спорт“, с която се придобива професионална квалификация за треньор, съобщиха от Академията.

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, каза пред спортните медии четирикратният носител на приза за най-добър футболист на България.

Петър Мицин е световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите олимпийски игри в Париж.

Кандидатите в НСА могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано