Щети от градушки в Симитли, Сандански и Сатовча

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Започват огледи след силните бури и градушки в района на Симитли, Сандански и Гоцеделчевско. Кметове в селата съобщават за задействани свлачища.

След градушката, ударила Симитли и околни села, са съсипани земеделски площи, зеленчукови градини и овощни дръвчета. Силната буря е нанесла и материални щети по инфраструктурата в Симитлийско, информираха от Общината.

Към момента всички аварийни групи са на терен и работят по отстраняване на възникналите проблеми. Жители на община Симитли са сигнализирали на телефон 112 за наводнени мазета и приземни постройки, работи се по отводняването им. Общинска администрация Симитли отправя апел към граждани да проявят разбиране и да изчакат органите на реда и аварийните групи да си свършат работата и при необходимост да им оказват съдействие.

Порой наводни села в Гоцеделчевско. Сред най-засегнатите са Сатовча, Слащен, Долен и Фъргово. Съборени от водната стихия са много подпорни стени, отнесен е железен мост над Малката река в село Кочан, запушени са канализациите и отводнителните колектори. Щетите се установяват.

Силна буря вилня и в Сандански вчера. Наводнени са мазета и търговски обекти. Нанесени са щети в земеделски имоти. Стапани подават сигнали в кметствата на близките до града села. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано