Шишков обеща да пуснат трафика през новия тунел на АМ "Струма"

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Регионалният министър Иван Шишков инспектира стротилените дейности в райна на новоизградения тунел при симитлийското село Железница. Отчете, че усилено се работи по укрепването на двете свлачища, надвиснали над съоръжението на АМ "Струма". Вероятно през август ще пуснат трафика по едното платно преди тунела, а след това и тръбата. В програмата му е включена и проверка на моста край Благоевград, който се строи на мястото на рухналия преди две години, свързващ града с Покровник и още пет села.

„Искаме да направим така, че докато се работи по укрепване на свлачището, да подготвим документите, включително и разрешителното за полазване, така че да може да пуснем тунела, който е готов“, отбеляза служебният министър. По темата, свързана с изграждането на участъка на автомагистрала „Струма“ в Кресненското дефиле, министърът коментира, че е издал разрешително за строеж в много малък участък, но подчерта, че това не предопределя избора на трасе.

В момента тече процеса по завършване на екологичните мерки от страна на Министерството на околната среда и водите, като този процес зависи и от Европейската комисия. Едва след това ще може да се говори за избор на трасе, стана ясно от думите на служебния минситър.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Румен С. -
    Колко милиона се изхарчиха и откраднаха за справяне със свлачището? 2 години закъснява тунела. Толкова животи можеха да бъдат спасени и гориво спестено....
  2. Sevi Piar -
    Е как така хем не е преопределен пътя в дефилето, хем МОСВ одобри изменения краят на Април и в документа от 30 стр. се виждат подробно описани всички съоръжения в дефилето и по източният склон. И пътят е разделен на две с околовръстно в Кресна!

Избрано