Шокиращ списък с избиратели в благоевградско село

Сподели във Facebook

Членове на секционна комисия се видях в чудо тази сутрин.

В единстената секция в благевградското село Бело поле по списък са над 15 500 гласоподаватели. От тях само 620 са местните избиратели. Останалите са македонци.

В списъка за предишните избори те бяха около 8000, но за месеци бройката се е увеличила драстично, коментираха от СЕИ в Бело поле, председателствана от Антон Евтимов. Не е ясно дали този път ще има избиратели от западната си съседка

Македонци са записани за вота и в секции в Санданско и Петричко.

В област Благоевград право на вот имат 314 772 души, обобщиха от РИК. Секциите са 552. В 444 се гласува с машинно. Бюлетини пускат жителите в 108 секции, които са в малките населени места.

Общо инсталираните машини в Пиринско са 492. В 44 секции в региона има по две машини. 15 са подвижните секции на територията на областта, като комисиите първо ще отидат на адресите на трудноподвижни хора, подали заявления, а след това със защитни костюми ще посетят хората, поставени под карантина. Само в две болници ще има секции за гласуване - в Разлог и Сандански. Място за гласуване е разкрито и в ареста в Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Митков -
    Нека има
  2. Македония -
    Прокуратурата що не се самосезира колко кинти нагърлиха кметовете на Логодаж, Бело Поле,Покровник за да регистрират тези македонци

Избрано