Шушков доведе предпремачи от Германия в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Бившият и настоящ областен управител приеха индустриалци от Германия, искащи да инвестират в Благоевград. По време на бизнес срещата днес, е заявено желанието за изграждане на предприятие в града, свързано с автомобилната индустрия.

С потенциалните инвеститори беше и ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков. В Областната администрация днес дойде изпълнителният директор на компания – доставчик за автомобилната индустрия от федерална провинция Баден-Вюртенберг. Връзка с него направил през ноември миналата година бившият губернатор Николай Шушков, който бе отстранен от премиера Кирил Петков преди две седмици.

В рамките на дискусията бяха обсъдени възможностите за осъществяването на инвестицията, намиране на подходяща база на компанията.

Губернаторът Валери Сарандев изтъкна редица преимущества на Благоевград като атрактивна инвестиционна дестинация, сред които добрата обезпеченост на кадри, наличието на добра образователна и пътна инфраструктура, стратегическото географско положение на региона и добрите условия за чуждестранни инвестиции.

Стана ясно, че намерението на немската компания, чиято основна дейност е изработката на високотехнологични изделия, предназначени за автомобилната индустрия, е реализирането на дългосрочна инвестиция с потенциална възможност за разрастване на дейността й в бъдеще. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано