Симона Лулеова моли за свобода

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Полицейската служителка от разложкото село Баня, спипана с близо половин килограм марихуана, поиска да бъде освободена. Тя и нейните близки смятат, че дрогата, намерена в колата й, е била подхвърлена.

Пред съда в Разлог днес, 25-годишната полицайка от столичното Седмо управление, се пледира да е на свобода, за да се грижи за 5-годишната си дъщеричка. Симона заяви още, че трябва да учи за изпит.

Прокуратурата настоява за постоянен пред разложките магистрати. Съдът разпита нейната сестра Силивия и майката Елена Лулеова. След дълго заседание магистратите постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража". Симона може да атукава определинето пред Окръжен съд-Благоевград на 7 февруари. Заседанието е в 14.30 часа.

Припомняме, че Лулеова бе задържана на 28 януари на пътя мужду Симитли и Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители. В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по- малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама. Събраните доказателства обосновават извод, че Симона е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по- бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР. Налице е реална опасност обвиняематаполицайка  да мотивира някои от участващите в аферата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания, сочат магистратите в Разлог. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано