След 7 години разследване осъдиха бизнесмен за неплатени данъци

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен фирмен шеф, който дължи данъци в особено големи размери. Лишиха го от свобода за три години. ой обаче няма да лежи в затвора, тъй като постановената в Окръжен съд-Благоевград присъда е условна.

А. Б. Г. в това, че като едноличентъ търговец е ощетил хазната със 116 970 лева. Престъплението бе разкрито преди седем години и приклъчи едва днес.

В условията на продължавано престъпление, подсъдимият потвърдил неистина в годишна данъчна декларация по чл.92 от ЗКПО и в СД по чл.125 от ЗДДС, в които отразил фактури по несъществуващи сделки с контрагенти – доставчици, като е използвал неистински документи при водене на счетоводството и използвал документ с невярно съдържание при предоставяне на информация пред органа по приходите, приспаднал неследващ се данъчен кредит - 40 360 лева  дължим данък по ЗКПО и 76 610 лева ДДС.

Бизнесменът трябва да заплати в полза на министъра на финансите имуществените вреди от посоченото по-горе престъпление в общ размер на близо 117 000 лва, но с лихви от разкриване на престъплението, които възлизат на още над 100 000 лева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано