След Сандански дезинфекция в Благоевград

Сподели във Facebook

Благоевградският кмет Румен Томов разпореди дезинфекция и миене на улиците по примера на санданския си колега Атанас Стоянов.

Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания, обяви Томов в социалната мрежа.

Според метеорологичните прогнози, се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне дезинфекцията, по предварително изготвеният график.
Общинска фирма „Биострой“ започва дезинфекция, като към водата в цистерните ще се добавя дезинфектант във връзка с разпоредените и предприети мерки от Общинския кризисен щаб, съобщи благоевградският кмет.

Разпореждането за дезинфекция включва територията на целия град- парк Бачиново, центъра на града и всички квартали. Целият състав на общинското предприятие „Биострой“ е мобилизиран да изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

"Със заповед, издадена вчера, съм разпоредил, да се извършва четирикратна дезинфекция на автобусите на градския транспорт и спирките на масовия транспорт, всички общински сгради и районни администрации, като с приоритет са зоните за работа с граждани. Поръчали сме и 4000 маски, които ще бъдат раздадени на всички служители на администрацията и служители на други общински предприятия, които ще продължат да работят по време на периода на карантина. Предвидено е да бъдат раздадени такива и на социално слабите и възрастни хора в града, които по една или друга причина, нямат възможност да се снабдят с предпазните маски", заяви Румен Томов.

Предстои още да се възложи на фирмите, които се занимават с обезпаразитяване на територията на община Благоевград, да обработят и дезинфекцират и зелените площи в града. Утре, в 9 часа сутринта се събира Оперативния щаб, ще присъстват и представители на общинска фирма „Биострой“, за да се обсъдят и допълнителните мерки, които да бъдат предприети в следващите дни.

В Сандански дезинфекцията започна преди два дни. Преди това градоначалникът Атанас Стоянов направи видеообръщение към съгражданите си.

"Отговорността за здравето ни е всеобща. Пазейки себе си, да пазим и всички останали", призова Стоянов и настоя всички в общината да бъдат спокойни, да няма паника, презапасяване с храни и да спазват извънредното положение в страната.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано