Следят дивите кози и мечки в Пирин

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

НП "Пирин" въведе система за закрила на дивата коза и кафявата мечка.

Към момента са монтирани 4 сензора на контролни точки в Парков участък "Вихрен", който е най-урбанизираната и най-достъпната част на планината за  бракониери, информираха от управата на парка.

Във Вихренския дял се намира и най-добрата популация на дива коза на целия Балкански полуостров. В дирекцията операторите имат достъп до информацията в реално време, като при необходимост могат да преслушат запис от случило се нарушение.

Към системата работи и WEB приложение, чрез което всички параметри от системата стават достъпни за служителите на парка чрез интернет.

Приложението дава възможност за анализ на информацията от регистрираните събития, както и определяне на местата им според различни критерии. То предоставя наличната информация както в цифров, така и в графичен вид, за да бъде максимално полезно и лесно за работа.

Предстои монтираните сензори да бъдат адаптирани за работа в реални условия. Те различават с какво огнестрелно оръжие е произведен изстрелът или вида на пиротехниката, която е използвана. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано