Сливат училища за икономии

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

МОН решава за сливане на средни училища по предложение на местни управници.

Оптимизацията цели икономически ефект заради по-ниските разходи по подръжка на сградите, както и отполението им. След решение на местната власт в Кюстендил, предстои сливане на няколко гимназии, обявиха от кабинета на кмета Петър Паунов. Така, училищната мрежа в града ще бъде оптимизирана, след като началото беше дадено преди 3 години с трансформацията на детските градини и на начални и основни училища в града.

Сградата на Техникума по туризъм ще бъде прехвърлена към Общината и да бъде предоставена на Трето основно училище "Проф. Марин Дринов", за да се разшири базата на училището. Сградите на Селскостопанския техникум и Професионалната техническа гимназия ще продължат да бъдат използвани, а в част от сградата на Професионалната гимназия по селско стопанство "Свети Климент Охридски" ще се настани филиал към Тракийския университет - Стара Загора. Предстои да се обнови общежитието там, да се привлече ресурс, за да бъде предоставяно качествено висше образование, обясниха от Общината.

Образователното министерство решава и са обединението на бившите Техникум по икономика и Техникум по туризъм в Професионална гимназия по икономика, мениджмънт и туризъм, а също и за Професионалните гимназии по селскостопанска промишленост, по лека промишленост и техническата гимназия в едно звено.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано