Служител на МВР - Благоевград написа вълнуващи истории

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Валери Георгиев, бившият говорител на Областната дирекция на МВР в Благоевград, издаде нови книги. Представи ги пред съгражданите си в общинската зала "22 септември".

"Невероятният триумф на последния в красацията" и "Този топъл град" са трето и четвърто произвения на филолога, който е експреподавател в благоевградското Девето ОУ. В тях са включени вълнуващи разкази за Благоевград и спомени за годините, преминали в него.

"Някак неусетно и съвсем естествено у мен се зароди идеята да събера своите истории и спомени за Благоевград в едно малко книжле, което без никаква изненада се сдоби и със заглавие: „Този топъл град“, заяви Валери Георгиев на представянето и пожела на благоевградчани да не спират да бранят духа.

"Поздравления, баща ми! Номер #3 и #4 от колекцията са вече факт! С един куршум, два заека .. извинявам се - с едно перо, две книги! Пожелавам ти мастилото да не свършва, ръката да не се изморява и умът да не остарява! Продължавай да оползотворяваш свободното си време, за да не губим и ние нашето", поздрави го публично неговият син Никола.

През 2021 година Георгиев издаде "Стърготини живот" - сборник от разкази и есета, преминали кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсени с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот. Валери Георгиев е и автор на "17 бесни басни и други съкрушителни четива". Ге Оргиев, както се подписва Валери, смело експериментира, създавайки нетрадиционни образци басни, доразвива с оригинален прочит пословици и поговорки, опитва се да популяризира обявата и каламбура като нови жанрове. Нарича го "моето тъжно-смешно книжле". 

Дългогодишният служител в Областната полицейска дирекция се прослави и като безспорен победител в телевизионното предаване „Последният печели“, с водещ Орлин Горанов. В няколко поредни издания на забавното познавателно куиз шоу той показа богати познания в различни области.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано