Експрезидентът на "Пирин"- Благоевград взима стадиона в Рила

Сподели във Facebook

Обявиха конкурс за концесиониране на стадиона в град Рила. Първата, заявила инвестиционно намерение, е Ива Уорън - експрезидент на ФК "Пирин"-Благоевград, настоящ председател на Комисията по женски футбол в БФС и шеф на дамския клуб "Пирин Лейдис" в града.

Инвестиционното намерение на Ива Уорън е в размер на 175 000 лева без ДДС за реконструкция на стадиона в Рила, където от месеци тренират футболистките на "Лейдис". Общината е склонна да отдаде съоръжението за 15 години срещу начална месечна цена от 2600 лева, също без ДДС, информираха от ОбС-Рила.

Сред изискването на Общината е да се участва с доказан произход на парите. Иска се още инвестиционна програма за ремонтни дейности през първите 3 години от договора, които при това ще са поне 25 процента от пазарната стойност на правото на собственост върху обекта, а тя е изчислена на 691 560 лева. Наемятелят трябва да да инвестира през първите в 3-годишния период минимум 207 468 лева, заявиха от местния парламент.

Стадионът, който е публична общинска собственост, е на терен от 21 050 квадратни метра. Включва футболно игрище върху 9252 квадрата, покрито с тревни чимове и оборудвано с поливна и дренажна система. На площ от 839 квадрата са трибуните за публика. Има едноетажна масивна спортна зала с площ 190 квадрата.

Условията към кандидатите да наемат спортното съоръжение през следващите 15 години са да ползват обекта само по предназначение, като по изключение може да го предоставят за културни и други нужди и обществени прояви, но само ако ползвателите гарантират предварително, че няма да увредят покривната площ на стадиона.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано