Социалната министърка оплювала ГЕРБ и Борисов

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Със 114 гласа на депутатите от ГЕРБ и ВМРО Деница Сачева е новият министър на труда и социалната политика.

Само преди 6 години Сачева е била върл противник на ГЕРБ и на самия Бойко Борисов, който лично я посочи за наследник на детронирания Бисер Петков.

Като кандидат-депутат през 2013 година от ДСБ, Деница Сачева е водила яростна кампания срещу статуквото на ГЕРБ, говорейки за корупция, мафия и рекетирани фирми, припомни Епицентър. Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си – точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега, заявява Деница Сачева, разказвайки своята биография и изтъквайки своите антикомунистически възгледи.

"Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си – точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега", изтъква Сачева.

Вижте част от коментарите на Деница Сачева, публикувано в сайта на ДСБ.

"Един човек ми каза - Аз от 2011 година работя ревизии. Каквото произведа, идват и ми го вземат. След всяка ревизия, идва нова. Не мога да изхарча за семейството си нищо, което изкарам – всичко отива в мафията”. Така наречената подкрепа за ГЕРБ се основава на страх от репресии. В кабинета на един човек имаше снимка на ББ, а той ми казва - За камуфлаж, да ме оставят на мира". 

"Хората, които създават работни места се оплакват и още едно измерение на соцпопулизма на ГЕРБ – така наречените почивни дни по 6 накуп, които често стават 10, понеже много хора си вземат отпуск. Отпуск, който както знаете благодарение на ГЕРБ е обект на двойна администрация – едни са датите, които се подават в инспекцията по труда, съвсем други са тези, в които хората реално излизат в отпуска. Но партия ГЕРБ вмето свобода издига в култ контрола. И живота на три плана – едно да мислиш, друго да говориш, трето да правиш. За да оцелееш. Те, герберастите, понеже са същите като комунистите, това не само че не го промениха, ами го затвърдиха! При положение че ние имаме икономика и наследство, което за да оправим би трябвало да работим по 16 часа на ден! „Ако знаете колко добре ги разбирам тези хора… Самата аз толкова пъти съм била на ръба на фалита, мачкана от ревизии и проверки, с опити да бъда рекетирана от хора, за които бизнес и корупция са две страни на една монета. Така добре познавам чувството да искаш да бъдеш свободен и сам да градиш, дори и когато са ме убеждавали, че бизнес средата у нас не позволява кой знае какво развитие", говори Сачева преди  години.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано