Спасеният за втори път Сашко е в добро състояние

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Спасителят на Сашко от Перник, който за втори път изчезна в гориста местност вчера, обяви, че е било чист късмет намирането му за около час в района на Лозенския манастир. Откриха го след подаден сигнал от неговия баща Александър Цветанов, който благодари за бързата реакция.

Минути след изчезването на момчето Дейвид Бегов е научил за стартиралата акция поиздирването му. В този момент той е бил на разходка със семейството си в района.

“За секунди си представих, не дай боже, че това може да е моето дете. Не мислих нищо. Бях по чехли и къси гащи”, разказа в национален ефир Бегов, който познава добре мустността. Теренът е стръмен и труднодостъпен. Дотам той достигнал с високопроходим джип. На 2-3 километра от мястото на изчезване открил Сашко.

“Доста нагоре се беше отдалечил. Беше стигнало почти до билото. Спрях отдалече, лека-полека се доближих. Видях го, че е притеснен. Казах му, че сме от добрите, че ще му помогнем и ще го върнем при баща му. Дадох му ябълка и вода. Успокои се и стана по-весел. Разпитвах го, докато пътувахме надолу, дали обича джипове”, разказва още мъжът. Дейвид е категоричен, че не се чувства герой, но е щастлив, че е успял да помогне.

Припомняме, че през ноември 2022 година Сашко изчезна след разходка с баща си. Намирха го след двет дни над радомир.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано