Спасиха от опожаряване сградата на железопътна гара

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Селски стопани продължават да палят стърнища около земеделските си имоти, въпреки изричната забрана. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

6 пожара са потушени за денонощие в Кюстендилско. Почти всички са предизвикани от небежно боравене с открит огън. Към 5.30 ччаса в близост до железопътната гара в Бобошево е пламнала голяма площ. Огънят тръгнал от запалени треви и храсти. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от Дупница и Кюстендил е спасена сградата, информираха от полицията.

Днес продължава гесенето на пожара, който възникна в землището на селата Фролош и Ваксево на 9 август, локализиран е от 2 направления – от запад и от юг, гасенето се осъществява от 4 екипа на районните служби ПБЗН, екипи и тежка техника на горските стопанства, доброволци. Няма опасност да бъдат засегнати махали от населените места в района. Пожарът се разви на площ от 600 дка в борова гора – низово, от тях 100 дка е върхов.

Пожарът, възникнал в землището на село Слатино, е унищожил 2000 метра оптичен кабел, 20 жп траверси, контактна мрежа 500 метра. Причината е човешка небрежност.

В землището между околоврътния път на Кюстендил и село Лозно, е изубхнал пожар в масив с житни посеви. Изгорели са 6 декара с жито. Предполага се умишлено запалване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано