Специализирана акция на пътните полицаи

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Започна специализирана акция на КАТ "Пътна полиция". Този път униформените ще се движат наравно с останалите автомибили в трафика, съобщиха от МВР.

Действията и масираните проверки са с цел опазване на децата по време на мятната ваканция. Ангажирани са максимален брой катаджии. "Полицаите ще бъдат изключително безкомпромисни към родители, които нарушават правилата за превоз на деца. Предвидени са мерки и срещу родители, които предоставят управлението на малолетни и непълнолетни в малките населени места”, заявиха от вътрешното министерство.

В рамките на втория етап, от началото на юли до края на август, е планирана специализирана полицейска операция, насочена към неправилното движение на пешеходци, велосипедисти, водачи на индивидуални електрически превозни средства, използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в превозните средства, както и към недопускане на управление на МПС от водачи под 18 години.

Паралелно с това, в периода от 15 юни до 14 септември, ще се проведе и традиционната акция на полицията „Безопасно лято!“, насочена към ограничаване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци. Планирано е в петъчните и неделни дни от 14:00 ч. до 21:00 ч., както и в други времеви интервали според интензивността на трафика и натовареността на пътните артерии, да се организира подпомагане на движението на ППС на изходите и входовете на големите населени места, на пътните възли и подходи към/от активно посещаваните курортни комплекси/селища и гранични контролно-пропускателни пунктове. Ще се осъществява и засилен контрол по автомагистралите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано