Спират от училище и малките ученици

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

До дни се очаква учениците от първи до четвърти крлас да премина на онлайн обучение. Предложението е направено пред Областния кризисен щаб в Кюстендил от кмета на града Петър Паунов.

Щабът ще реши до този петък. Затварянето на училищата за малките ученици ще е две седмици, считано от следващия понеделник, ако бъде прието.

"Внимателно следим ситуацията и в детските градини, на този етап те ще останат отворени, но за децата от първи до четвърти клас, с оглед повишената не само преносимост, а и заболеваемост в национален мащаб сред децата, трябва да бъдем изключително внимателни", каза градоначалникът в социалната мрега.

Мярката ще бъде предложена за две седмици. Петър Паунов призова всички да спазват мерките, да се спазва и дистанцията. "Вече се заразяват цели фамилии. При първи симптоми, моля за контакт с личните лекари и с болниците. Ключовото е незабавното карантиниране и пристъпване към лечение, дори и при контакт с човек, болен от коронавирус", каза Паунов.

Към момента не е ясно дали кметът на Дупница Методи чимен ще последва примера на Паунов. В града и региона има доста заразени с коронавирус. 116 души са карантинирани в община Дупница за два дни. През Триажния кабинет вчера са преминали 58 граждани, от тях 18 са позитивни. Има заразени търговци. Зачестяват регистрираните случаи в училищата – паралелка второкласници от Яхиново е под карантина заради заразено дете.

23 ученици в Дупница са под карантина. Отделно от тях има заразени учители.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано