Спират светлините за един час

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

На 28 март, заедно с милиони съмишленици по света, традиционно в Пиринско ще се изключат светлините символично между 20.30 и 21.30 часа.

От съображения за сигурност WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята от вкъщи

Благоевград, Петрич, Сандански, Гоце Делчев, Разлог, Банско, Сандански, Кресна, Симитли, са част от 109-те общини у нас, които спират за един час осветлението.

Най-голямата природозащитна инициатива „Часът на Земята” всяка година има все повече съмишленици и последователи. Провежда се винаги в последната събота на месец март.

През последните тринадесет години изгасването на светлините се превърна в международен символ в над 170 държави, който цели да привлече вниманието към необходимостта от спешни действия за бъдещето на планетата и човечеството.

"Нуждата от обединение и грижа за нашата планета и човечеството никога не е била по-голяма. В този критичен момент повече от всякога се нуждаем от солидарност и обединеност. Това са изключително трудни времена, но заедно можем да се справим, подкрепяйки се един друг, и да излезем от тази криза по-силни, по-обединени и по-подготвени за справяне с глобалните предизвикателства, призоваха от неправителствената организация.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано