Спират трафика в Благоевград заради факелно шествие

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Въведена е временна реорганизация на трафика в центъра на Благоевград.

Мерките са заради предстоящия тази вечер ритуал в чест на Васил Левски и 150 години от обесването му.

Ограниченията са в сила от 18.00 часа до приключване на мероприятието, като касаят следните пътни артерии:

- Бул. „Джеймс Баучер“, в участъка от кръстовището, образувано с ул. „Даме Груев“ до кръговото кръстовище с бул. „Васил Левски“.

- Бул. „Васил Левски“, в участъка от кръстовището, образувано с ул. „Крушево“ до кръговото кръстовище, образувано с бул. „Джеймс Баучер“.

- Ул. „Владо Черноземски“ в частта от кръстовището, образувано с ул. „Менча Кърничева“ до кръговото кръстовище, образувано с „Васил Левски“.

- Ул. „Д-р Христо Татарчев“, в частта от пресечката с ул. „Братя Иванови“ до пресечката с ул. „Тодор Александров“.

Началото на факелното шествие е в 18.00 часа. Родолюбците с факли тръгват от площад "Георги Измирлиев". Продължават по улица "Димитър Талев“ и ще преминат по главната пешеходна улица „Тодор Александров“. Финалната локация е при бюст-паметника на Васил Левски, който се намира на едноименния площад. Участват ученици, представители на клуб „Традиция“, кметската власт в града и представители на културни институции.

Непосредствено след него благоевградската общественост ще отдаде почит на Апостола на свободата и чрез полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на националния герой. Ще бъдат припомнени знакови моменти от живота и делото на Дякона. В ритуала се включват военни от 3-то Бригадно командване.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано