Спор в ОбС заради 15-метрова сграда

Сподели във Facebook

Благоевградският строителен предприемач Спас Митев поиска думата пред ОбС за скандала с Американския университет.

Митев, който е син на бившия зам.-кмет в Благоевград Митко Митев, иска да строи 15-метрова сграда в района на студентските общежития на частния университет.

"Аз не съм обществен враг на Американския университет в Благоевград, както се опитват да ме представят определени общински съветници. Аз не желая да унищожа зелени площи. Напротив, този терен около кампуса, е превърнат в бунище. Там има строителни отпадъци, разхождат се различни животни. Имотът е семеен. Имаме документи за него още от Османската империя, получен от прадядото ми", обясни на сесия днес Спас Митев.

Митев сам пожела да се върне предложението му за строителство отново в ресорната комисия в ОбС. Междувременно Митев се е срещнал с президента на АУБ Дейвид Еванс.

Заради инвестиционното намерение на Митев, вчера от АУБ разпространиха протестно изявление от името на президента Дейвид Еванс, за което подробно информирахме. 

Спас Митев посочи, че е изтекъл 20-годишният давностен срок за реализиране на зелените алеи в района. Иска да строи на терен, намиращ се между улиците "Александър Стамболийски" и "Свобода Бъчварова". Още през 2000 година е бил одобрен устройствен план в квартал "216". Имоти имат и други граждани в Благоевград.

Ръководството на Американския университет обаче не желае да се строи в района на кампуса. Това ще доведе до постоянен шум и ще пречи на студентите. Смятат, че високата сграда ще засенчи общежитията, ще се отрази негативно на учебния процес и не на последно място, ще се съсипят зелените площи.

 Съветници коментираха, че скандалът се подклажда умишлено по политическа линия. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано