Спорът за "Логовете" между Банско и Добринище отново се разпали

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общинарите в Банско извадиха отново на дневен ред спорната местност "Логовете", която предстои да се застрои.

Канят жителите на Добиринище да се включат в обществено обсъждане за бъдещето на скандалиризаралата местното население местност. Дебатът е на 15 юни от 17.30 часа в залата на читалище "Димитър Благоев". Обсъждането е във връзка с промяна и допълнения по Общия устройствен план за "Логовете" и района около хижа "Гоце Делчев" над Добринище. Жителите, които бранят местността от презастрояване, ще избират между четири предложения, представени от Община-Банско.

Припомняме, че веднъж местните спряха намеренията, излизаха на протести, след гласувано решение в началото на януари в ОбС. Поскиха и помощ от областния управител Стоян Христов, който пък вчера депозира оставката си пред МС.

"Местността "Логовете" от територия за спортна инфраструктура се превръща в урбанизирана територия, без да е направено обществено обсъждане по въпроса и без да има направена оценка за въздействието върху околната среда на тази промяна", заяви преди месеци инициаторът на протеста Георги Пчелин. Притесненията на хората в Дибринище са свързани с това, че бизнесът ще се измести от градчето към хижата и те ще останат без доходи. „Целта е да се разбие Добринище и да ни направят работници на чужди собственици. Нашите къщи за гости с по 5 стаи да останат празни, децата ни да работят горе у планината на други хора за по 500 лева, а ние само да гледаме как колите минават през Добринище и отиват хъм хижата“, коментира гневен собственик на семейно хотелче.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано