Станислав Владимиров: Ще си платите един ден всички вие, които тровите хората

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Градоначалникът Станислав Владимиров изригна заради пореден екологичен проблем. 

"Перник отново е под пелена от прах. Екоминистерството и РИОСВ, които се грижат да дишаме чист въздух, са днес в Перник. Не заради прахта обаче, а за да ми отмъстят, че ги осветлих с боядисаната Струма", коментира кметът Владимиров и публикува актуални снимки в социалните мрежи. Напрежението между Владимиров и екоинспекторите е заради потеклата миналата седмица оранжево-кафява вода в река Струма край града.

"Днес екочиновници с токчета и цепнати поли ходят по ремонтите на водния цикъл, разкопани улици, за да търсят псевдозамърсителя на Перник, а той е видим за всички. Само не за екочиновниците. Те търсят как да ме накажат мен, да ме глобят, тормозят, за да мълча", гневен е  пернишкият градоначалник.

"Перник обаче отново е потънал в прах, драги екочиновници. Корупцията е в града ни, за да го замете. Ще си платите един ден, всички вие, които тровите хората в този град! Това няма да продължава вечно", закани се той без да назове кой е замърсителят. Нямам власт над въздуха и водата, но мога да ви осветлявам! И ще го правя! Ще настоявам за чист Перник", категоричен е Владимиров.

Припомняме, че след екокатастрофата в Струма, властите не откриха промишлен замърсител на реката, а прехвърлиха отговорността върху Община Перник и местното ВиК, които, според заключенията им, трябва да обяснят за тръбите, установени по коритото на дере при моста на гара "Разпределителна".

В късния следобед днес от РИОСВ - София информираха, че са извършили проверка на сгуроотвал „Кудин дол” в Перник по сигнал за силно запрашанане. "Установено е, че на площадката, предназначена за временно съхранение на производствени отпадъци от дейността на ТЕЦ „Република“, се съхраняват прахообразни отпадъци, от повърхността се надига прах, която образува плътна пелена и запрашава територията около сгуроотвала и извън него. На обекта не се извършва оросяване. Не са установени и подходящи ефективни мерки, които да ограничат образуването на неорганизирани емисии. Вследствие на констатираните замърсявания, на "Топлофикация"- Перник ще бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано