Започнаха предизборните обещания в Благоевград и региона

Сподели във Facebook

278 са кандидат-депутатите в Благоевградски избирателен район, включени в 30 партийни листи. Има само един независим участник във вота за 45 НС. Това е Пламен Мастарлиев от Сатовча. Той е регистриран в РИК-Благоевград от Инициативен комитет, събрал подписите на 1120 души.

Мандатите в Първи МИР са 11.

С пълни листи са няколко от партиите - ГЕРБ, БСП, Републиканци за България. Има и такива с по един и двама кандидати.

Кампанията стартира днес. Партиите, коалициите и инициативните комитети и съответните кандидати за народни избраници, имат свобода на изразяване и предизборна агитация на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги. Събранията се организират съгласно закона за събранията, митингите и манифестациите и при спазване на противоепидемичните мерки, предупреждават от ЦИК.

Използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави или използват герба и знамето на Република България, както и на чужда държава, или на религиозни знаци и изображения, е забранено.

Забранява се също така предизборната агитация в държавни и общински учреждения, държавни и общински предприятия и в търговски предприятия с над 50% държавно или общинско участие, както и провеждането на предизборни прояви на работните места от лица, заемащи ръководни длъжности в синдикатите или работодателските организации.

На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава. Той съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано