Стоян Маламов: Никой не е бит при проверки в заведенията

Сподели във Facebook

Полицията в Благоевград отрече терор и насилие над граждани в нощни заведения. По време на акцията срещу неспазване на ковид мерките, не са бити хора, категоричен е заместник-директорът Стоян Маламов.

Той обясни на брифинг днес, че са поставени белезници само на двама благоевградчани. Имената им не назова, но на разпространен в социалната мрежа клип ясно се вижда Кирил Вълчев. Той също е снимал, след това го задържали за грубо отношение към полицаите. Вторият млад мъж е бил доста пиян.

"Той обаче отказа да му се направи тест за алкохол и наркотици", подчерта Стоян Маламов. Двамата са освободени, но имат по две санкции - за неизпълнение на полицейско разпореждане и нарушение на заповед за посещение в замведения след 23.00 часа, подчерта зам.-директорйт на Областната полиция Маламов.

Ккто подробно информирахме по-рано днес, в нощните проверки на 17, 18 и 19 септември са участвали освен полицаи, участвали екипи на РЗИ, НАП, Агенция "Митници" и Инспекция по Труда са направени съвместни проверки във връзка с изпълнението и спазването на Заповед на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки. Проверени са 3 обекта, като са съставени 69 Акта за установено административно нарушение . От тях 58 са по Закона за здравето, 9 по ЗБЛД и 2 по ЗМВР. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бубата -
    Синът на Стареца едва се държеши и седнал дори! Дрогичкааа

Избрано