Строги мерки за матурите на седмокласници и десетокласници

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

За матурите на седмокласници и десетокласниците са разпоредени строги мерки, за да не се допусне преписване и опорочаване на изпитите, които започват от 14 юни.

Директорите на училищата лично са подготвили и предават на квесторите листовете за чернова, според броя на явяващите се ученици. Първоначално се раздават по три листа на всяко дете, а след това и при допълнително поискване. "По никакъв начин чернова не трябва да попада в плика с индивидуалната изпитна работа. Освен внимателното преброяване, проследяване пътя на всеки лист от черновата класните стаи трябва да се изчистят от всякакви учебни материали. Да няма нищо по прозорци, шкафчета, бюра, за да не се компрометира НВО, или най-малкото някой случаен лист да попадне в изпитна работа", се сочи в заповед на образователния инспекторат в Благоевград.

На 16 юни е втората матура по математика. На 17 юни е изпитът по чужд език. От 20 до 22 юни десетокласниците полагат изпит информационни технологии за измерване на дигиталните компететности.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано