Строители на съвременен Благоевград станаха почетни граждани

Сподели във Facebook

Удостоиха със званието "Почетен гражданин" строителни деятели в Благоевград. Единият от тях - Кирил Михайлов, получи признание посмъртно.

Единодушно с приза бе награден Спас Лазаров Бащенски за значимия му принос в развитието на града. Той бе предложен от екскмета Лазар Причкапов, обновил изцяло Благоевградпо времето му като Първи секретар на БКП.

От трибуната на Общински съвет Бащенски изказа благодарности към общинското ръководство и общинските съветници.

"С огромно вълнение и благодарност приемам званието. с което днес ме удостоявате. Приемам го и като признание за усилията на всички онези над 7000 архитекти, инженери, техници и работници, които вложиха сърце и душа при реализирането на грандиозната строителна програма.
Благодарение на нея Благоевград се превърна в съвременен, модерен и европейски град. Преди 35 години за няколко дни Благоевград беше лицето на България, предизвиквайки нескрито възхищение, а може би и малко завист в очите на гостите ни. Най-голямата награда, която ние строителите получихме тогава беше гордостта и самочувствието, които градът даде на жителите си с преобразените улици и булеварди, новите сгради, заводи, училища, паркиве и спортни площадки", изтъкна Спас Бащенски.

"Разхождайки се днес по улиците на града се вълнувам, както в дните на голямото строителство, защото виждам, че Благоевград не е забавил темповете си на развитие, за което не се пестят усилия и средства. Щастлив и спокоен съм, че моето поколение е предало щафетата на знаещи и можещи градоуправници, които с младехки ентусиазъм и всеотдайност градят настоящето и светло бъдеще на града ни, но в същото време помнят и уважават миналото", заяви благоевградчанинът.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано