Строят вилно селище край Кюстендил

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кметът на Община Кюстендил отново директно отговори на въпроси на съграждани. Един от тях бе за използването на горещата минерална вода и развитието на туризма в региона. Той припомни, че през 2007 година легловата база в Кюстендил е била за 355 души, а в момента е с 1631 легла. Годишно се реализират над 120 000 нощувки.

Паунов обяви, за месец има издадени две нови разрешения за строеж - полуподземна пристройка за басейн за рехабилитация към един от големите хотели в града и за вилно селище в Осоговска планина.

"Планира се изграждането на 18 бунгала. Общата разгъната застроена площ, която трябва да се реализира на терен от близо 7 декара, е 2182 кв. метра. Ново вилно селище, което минимум ще бъде с нови 72 легла. Мисля, че и минералната вода продължава да се използва и продължава работата за развитие на нашата планина", посочи градоначалникът онлайн.

Според него е решен въпросът с предложението да се пусне допълнителна градска линия за квартал "Върташево“, той е разговарял с превозвача. "От превозвача уточниха, че от там минават девет курса от село Грамаждано и четири курса от село Гюешево. Превозвачът е категоричен, че всички пътуващи от село Върташево ще бъдат таксувани на 1.00 лев, каквато е цената за градските автобуси, вместо на 1.30 лева. 

Имаше въпроси към кмета Паунов относно промяна на разписанието на част от автобусите по линиите 1 и 2. Паунов подчерта, че Общината се е свързала с ръководството на ПМГ, за това дали те могат да се върнат към старото часово време, тъй като ума ученици, които учат в ЕГ и ползват същия автобус.
Петър Паунов обяви статистика свързана транспорта. От статистиката се разбра, че до края на месец август средно 300 пътници са ползвали ежедневно двете автобусни линии. От стартирането на учебната година между 500 – 520 човека използват градските автобусните линии. Като в сутрешните курсове се пуска втори автобус, който върви пред основния автобус, за да може да поеме между 60 и 90 човека в сутрешното натоварване в определени участъци на линията, която обхваща най- вече учениците и работещите. Паунов уточни още по темата, че договорът на превозвача е за три години, обсъждат се увеличаване на курсовете, по-добро обслужване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано