Струма и Места преляха, изпускат язовирите "Студена" и "Дяково"

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Река Струма потопи земи, стопанства, къщи и производствена база край Благоевград. Под вода са машини и камиони на строителната фирма "Грома Холд" при село Бело поле. Служители от дружеството разпространиха стряскащи кадри от потопа.

Наводнени са няколко къщи около главен път Е-79. Пожарникари имат готовност да евакуират хората в тях. Ива опасност отрухване на пътни участъци по поречието на Струма, коментираха от Областно пътно управление-Благоевград и припомниха бедствените ситуации от декември 2010 година, когато пропадна трасе към Кресненското дефиле, а реката погълна камион и шофьор в него.

Според специалистите проблемът е не толкова заради валежите. Причината е изпускането от снощи на язовирите "Студена" и "Дяково".

Критично е състоянието и по поречието на Места. Има скъсан водопровод, който захранва няколко села в Гоцеделчевско. Водопроводът е в Гърмен. Там е свикан Кризисен щаб от кмета Феим Иса.

Както вече информираме, градоначалникът на Симитли обяви бедствено положение в общината. Тежка е ситуацията и в Петричко. Затворени са важни пътни участъци към Подгорските села и тези към Беласица.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано