Студенти протестират в Благоевград срещу войната

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

В знак на солидарност с украинския народ, студенти излизат на протест в Благоевград. Ораганизира се от Американския университет, където учат 12 руски и 25 украински студенти.

Сборният пункт е в пред университетския център "Америка за балгария" в 16.30 часа днес. АУБ организира редица дейности за подкрепа както на студентите, така и на техните семейства. Сред тях е дарителска кампания за набиране на средства, в която ще участват възпитаници, преподаватели, служители и приятели, които винаги са показвали задружен дух.

На 8 март предстои изложба, на която всички дами от общността ще имат възможност да представят свое произведение на изкуството – картина, гоблен, ръчно изработен сувенир или друга творба. Част от творбите в изложбата ще се продават, като събраните средства ще отидат в подкрепа на нашите студенти от Украйна.

Американският университет строго осъжда войната в Украйна и изразява безрезервната си подкрепа към украинския народ в тези трагични времена. АУБ се гордее, че обучава студенти от целия регион в дух на сътрудничество, уважение към различни култури, разбирателство и мир. 

“От няколко дни мислите ни са с всички невинни хора и от двете страни, които в момента страдат и губят живота си в тази безсмислена война. Нашата сплотена общност тъгува. Още преди да започнат военните действия, ръководството на университета влезе в контакт с украинските ни студенти, за да им кажем, че следим ситуацията и сме насреща, за да ги подкрепим. Веднага след това организирахме среща с тях, на която обсъдихме възможности за помощ от наша страна, казахме им, че ще получат всякакъв вид съдействие, за да продължат обучението си. Направихме среща и с руските ни студенти, за да им помогнем, защото ситуацията не е лесна и за тях", каза президентът на висшето училище Дейвид Еванс.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано