Студенти в Благоевград се дипломираха онлайн

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Заради обявената извънредна епидемична обстановка 212 студенти в Американския университет не получиха дипломите си лично. Традиционната церемония по дипломиране в Благоевград се отлага за октомври.

Вместо това, от университета изразиха уважение към своите студенти и академичните им постижения със специално видео, излъчено в часа, когато трябваше да се състои събитието. Студентите получиха специални поздравления от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс, Виктория Ентуисъл от Настоятелството на университета, Н.Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, възпитаници и преподаватели. Видеото може да бъде видяно в социалните мрежи на висшето училище.

Тази година в АУБ завършват бакалаври от 185 държави. Обучението си завършват и участниците в магистърските програми за ръководни кадри на АУБ, които се провежда в София. Обичайно за ВУЗ-а, випуск 2020 е мултинационален. Освен от България и региона, висшето училище завършват и граждани от Европа, Азия и Америка. Сред тях са: Виетнам, Италия, Испания, Казахстан, Обединеното кралство, Русия, Съединените щати, Сейшелските острови, Таджикистан.

И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (38%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (15%), „Икономика“ (12%) и „Политически науки и международни отношения“ (11%). Благодарение на образователната система liberal arts, 55% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност, и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано