Събират дрехи и обувки за украинци, но с етикет на производителя

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Български червен кръст инициира акция по даряване на мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, които да имат етикет на производителя. За бягащите и бедстващите от войната в Украйна се събират още спално бельо, топли завивки, хигиенни материали, обявиха от БЧК.

Даренията се приемят от днес в областните структури на БЧК в страната, посочени в сайта на организацията.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

"Отново трябва да демонстрираме пред света, че сме народ с голямо сърце, който е готов да се обедини, да подава ръка и да помага. Ситуацията е изключително деликатна, Международната ни федерация отправи световен апел за събиране на финансов ресурс и БЧК веднага се присъедини. Преведохме 10 000 швейцарски франка, това са нашите възможности към момента", каза председателят на БЧК Христо Григоров.

"Вчера излязохме с призив към всички българи да можем заедно и обединени да подадем ръка на тези нещастни хора, които напускат Украйна. Призивът беше да се събира всичко необходимо – дрехи, одеяла, чаршафи, възглавници, палатки", обясни Григоров и подчерта, че бъде разкрита и банкова сметка.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано