Съдът чу молбите на Реджеп, прегазил 17-годишна

Сподели във Facebook

Тричленен състав на Окръжен съд-Благоевград, председателстван от магистрата Диана Узунова, реши за Реджеп Алиев, който прегази с колата си 17-годишна от село Гърмен.

28-годишният Алиев от гоцеделчевското село Хвостяне, напуска килията. Съдът постанови "домашен арест" за каралия дрогиран автномобил "Форд" в злополучната вечер на пътя край село Дъбница. Прокуратурата настояваше той да бъде задържан под стража. Съдебният състав прецени, че в конкретния случай опасността от извършване на престъпление е възможно да бъде преодоляна посредством втората по тежест мярка за процесуална принуда, а именно „домашен арест", която по същия начин ограничава свободното му придвижване може да предотврати неговото противоправно поведение.

Срещу Алиев се води разследване по два текста от Наказателния кодекс - за шофиране след употреба на наркотици и причиняване на смърт. Той вече е осъждан за управление на автомобил дрогиран.

В съдебната зала младият мъж заяви, че не е видял момичето на пътя. Пътвул с трима негови приятели. Помислили, че са блъснали животно. реджеп изтъкна, че трябва да напусне килията, тъй като чака бебе.

Припомняме, Виктория О. бе убита на 29 янеари. Часове по-късно полицаите в Гоце Делчев задържаха Реджеп. В ареста попадна и приятелят на момичето. Той пътувал с нея в автомобил. Скарали се, мъжът, чието име криминалистите все още не съобщават, я пребил в колата. Тя избягала, но в този момент я премазал Реджеп.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано