Съдът разреши продажба на общинско жилище в Благоевград

Сподели във Facebook

Съдът разреши спряна от областния управител Стоян Христов продажба на общинско жилище в Благоевград. Това е първото от трите съдебни дела, заведени от губернатора срещу решения на ОбС. Припомняме, че миналата есен светниците дадоха съласие на трима благоевградчани да закупят общиски апартаменти.

Семействата обаче не успяха да станат собственици, тъй като Христов спря процеса със заповед от 12 януари и се стигна до съдебно дело. Един от засегнатите е Крум Павлов. 

Административен съд - Благоевград излезе с решение в полза на Община Благоевград по едно от заведените дела. Така първото от засегнатите в спора семейства е съвсем близо до реална покупка, стига областният управител да не обжалва решението на АС пред Върховен административен съд, съобщиха от кабинета на кмета Илко Стоянов. Според мотивите на АС атакуваните решения на общинските съветници са валидни и издадени при спазване на процесуалните правила и в съответствие с изискванията на закона. Не на последно място магистратите посочват, че семействата отговарят на Наредбата за настаняване и могат да закупят този имот. Решението на АС-Благоевград не е окончателно и подлежи на обжалване пред върховните магистрати.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано