Съдят 15-годишен благоевградчанин

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата в Благоевград обвини 15-годишен за въоръжен грабеж. До дни непълнолетният благоевградчанин застава пред магистратите за тежкото престъпление, крито от полицаите близо три месеца.

В. М. е нападнал и ограбил М. З., който чакал влак на железопътната гара в Благоевград. Първоначално младежът му поискал пари. За да се отърве от него му дал 30 лева, тъй като се притеснил от вида на нож в ръцете. Тогава В. М. насочил ножа към гърдите му. Издърпал портфейла му, взел от него 600 лева и избягал. За случилото се незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. На място пристигнали полицейските служители.

Извършено било разпознаване по реда на Наказателно-процесуалния кодекс, при което пострадалият разпознал като извършител на престъплението В.М.

В хода на разследването е било установено, че срещу него има 50 заявителски материала. Извършените от него деяния са били разглеждани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и са му налагани възпитателни мерки.

Майката на обвиняемия е възстановила на пострадалия част от отнетата му парична сума в размер на 100 лева. Обвиняемият В.М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано