Съдят дилърка на гласове и марихуана

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Изборна търговка застава пред магистратите до дни. Наказателният процес е за препстъпление, свързано с изборното законодателство и за държане на мархуана, с цел пласиране.

Л. Б. е предложила имотна облага на шестима от село Микрево да гласуват за определен кандидат-кмет.

Обвиняемата се срещнала с тях, твърди, че не ги е познавала. Всички те имали нужда от подмяна на личните си карти поради различни причини – повреден, изгубен или изтекъл срок на валидност на документа. В разговорите с тях Л. Б. им предложила да съдейства за издаването на нови документи. Това включвало осигуряване на транспорт до Сандански, попълване на документи, както и заплащане на такси.

За тази услуга Л.Б. поискала от шестимата, притежаващи активно избирателно право, да гласуват на предстоящите на 29.10.2023 г. избори за местната власт в полза на определени кандидати. Всички те се съгласили, като получили предлаганите от нея услуга и парични суми. В хода на започнатото досъдебно производство при условията на неотложност и при проведеното претърсване в дома на дилъката в село Микрево, полицаите от сандански намерили торба с марихуана.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано