Съдят шофьор за отнет живот в Благоевград

Сподели във Facebook

Благоевградчанин е обвинен за причинена смърт на съгражданин. До дни 45-годишният застава пред съда за престъпление по член 343 от НК.

Б. К. е убил П. Б. по непредпазливост, сочат от прокуратурата. Отнел живота му на улица "Яне Сандански" в Благоевград. Шофирал "Ситроен".

В района срещу жилищен блок 21 и училище, блъснал пешеходеца. Наблидо имало знак пътен знак В26, забраняващ шофирането със скорост по-висока от 40 км/ч в този участък. Пешеходецът пресичал на обозначено място. Водачът не го видял и го блъснал с колата.

Вследствие на получените травми – черепно-мозъчна, гръдна и коремна, 57-годишният П. Б. загинал. От изготвената по делото автотехническа експертиза е видно, че причината за настъпване на пътнотранспортното произшествие е било неправилното поведение на водача на лекия автомобил. Той се движел с превишена скорост от 51 км/ч и не се съобразил с цялата пътна обстановка – мокрият асфалтов път, ограничената видимост отдясно, тъмната част от денонощието, наближаването на пешеходната пътека пред училище. При конкретните пътни условия и скорост на движение, водачът нямал техническа възможност да предотврати произшествието, спирайки аварийно преди пешеходната пътека.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано